Your journey of life!
 

Expeditie 'Identiteit'

13-15 mei 2022  Training- en onderwijs weekend met als thema 'Identiteit'. Deze editie is speciaal voor vrouwen!

Vrijdag 15.00 uur tot zondag ongeveer 16.00 uur. Locatie: boerderij 'Eben Haezer' in natuurgebied de Olde Maten tussen Zwartsluis en Staphorst. 

Je kunt je individueel aanmelden, maar natuurlijk ook met een vriendin of (besloten) groep via onderstaand aanmeldformulier. 


Kosten

Wij vinden het belangrijk dat financiën geen beperking zijn om een training te volgen en willen ons hierin ook afhankelijk opstellen van God. Dit betekent concreet dat wij de deelnemers  vrij laten in wat zij uiteindelijk betalen voor een training. Wij vragen wel minimaal 1 betaling.

Om een idee te geven... De kostprijs van deze training is ongeveer €320,-.  (Deze kostprijs is iets hoger i.v.m. een duurder huurseizoen). Hierin zitten bijvoorbeeld de kosten voor:

  • Huur van de locatie (incl. bedlinnen e.d.)
  • Eten en drinken (all- in)
  • Cursusmateriaal

De vergoeding voor de trainers is hierin niet meegenomen.


Wat kun je verwachten van de training?

Er is je vast wel eens gevraagd jezelf voor te stellen in een nieuwe groep of je moet jezelf voorstellen aan nieuwe mensen. Wat vertel je dan? Grote kans dat je vertelt wat je doet. Wat voor baan je hebt, of je wel of geen partner hebt, waar je woont, wat je hobby’s zijn…maar wat zegt dat over jou, over wie jij bent?  Wat is jouw identiteit? En waar baseer je die op? 

Op grond van de bijbel kun je zeggen dat je gemaakt bent naar het beeld van God en dat je een kind van God de Vader bent, kostbaar en geliefd! Wat betekent dit voor jouw leven? Kun jij dit aanvaarden en vanuit dié identiteit leven?

God heeft ons uniek gemaakt, omdat Hij een uniek plan heeft met ons leven. Wij geloven dat Hij in potentie alles in ons gelegd heeft wat wij nodig hebben om te kunnen wandelen in dat plan. Maar door het leven in een gebroken wereld kunnen dingen bedekt en beschadigd zijn geraakt (gaven, talenten, verlangens, gevoelens…) en zijn we soms richting of zelfs iets van onszelf kwijt geraakt. Wie ben ik nou eigenlijk, wat is mijn taak, mijn roeping? Waarin ligt mijn identiteit?  

Dit weekend gaan wij in de voetsporen van Abram en Sara op expeditie. We gaan ontdekken hoe Abram en Sara hun oude leven achter lieten en 'Abraham' en 'Sarah' werden: nieuwe namen die stonden voor een nieuwe identiteit die paste bij hun roeping. Het achterlaten van het oude leven en de reis zelf waren minstens zo belangrijk als de bestemming! Abram en Sara kregen te maken met allerlei uitdagingen en beproevingen, maar het was nodig om vernieuwd te worden en tot bestemming te komen! 

Een expeditie kan soms een uitdaging zijn. Dat is ook het kenmerk van een expeditie; de uitdaging van nieuwe dingen ontdekken, maar dat gaat vaak niet zonder obstakels en hindernissen onderweg. Gelukkig hebben wij een geweldige reisgids: de Heilige Geest! Onder Zijn leiding mag je hindernissen overwinnen en ontdekken en groeien in wie God zegt wie jij bent!

Het weekend bestaat uit een combinatie van bijbelonderwijs en psychosociaal onderwijs. Deze combinatie maakt het onderwijs praktisch en direct toepasbaar in jouw leven. Na het leggen van een degelijke basis ga je hiermee aan de slag d.m.v. oefeningen. Deze oefeningen doe je in principe alleen. Dit is namelijk jouw reis. Er zijn tijdens het weekend ook momenten waarin de mogelijkheid is iets van jouw proces te delen, want van elkaar leren is waardevol! Maar ook hierbij geldt: het is jouw reis en dus bepaal jij zelf of je het wel of niet fijn vindt iets in de groep te delen. 

Naast studie en oefeningen is er ook voldoende tijd om te ontspannen, te genieten van de natuur of op te trekken met de andere deelnemers. 

Ons doel is om de deelnemers te inspireren en uit te dagen meer in Gods kracht te gaan staan en te ontdekken wat Hij in jouw leven wil doen.


Praktische informatie:

  • Deze training wordt gegeven op boerderij 'Eben Haezer' in natuurgebied de Olde Maten tussen Zwartsluis en Staphorst. Deze accommodatie heeft meerdere 2-persoonskamers met eigen douche- en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, keuken en hebben wij de beschikking over een aparte trainingsruimte.
  • De precieze tijden zijn nog niet bekend maar aanvang is vrijdagmiddag (ongeveer 15:00) en het programma eindigt op zondagmiddag (uiterlijk om 16:00).
  • Je kunt je individueel aanmelden, maar natuurlijk ook met een vriendin of als groep! (Er zijn ook mogelijkheden om met een besloten groep op te geven. Informeer dan naar de mogelijkheden).
  • Je kunt je nu opgeven voor de training via onderstaand aanmeldformulier ( vol=vol!)


Hieronder een impressie van voorgaande weekenden (locatie in Losser).

IMG_4247
IMG_4551
IMG_3580_2
IMG_4552-2
IMG_3572
IMG_3583_2
IMG_3611
IMG_4554
IMG_4287
cover_1P6A0116
7eef144c-dbf5-44e3-afea-844a5e78c661
IMG_5284
IMG_5293
IMG_5297
IMG_5302