Your journey of life!
 

Expeditie 'Grenzen'

4-6 november 2022  Trainings - en onderwijs weekend met als thema 'Grenzen'. Deze editie is speciaal voor vrouwen!

Vrijdag 15.00 uur tot zondag ongeveer 16.00 uur. Locatie: boerderij 'Eben Haezer' in natuurgebied de Olde Maten tussen Zwartsluis en Staphorst.


Is deze training iets voor jou?

Herken jij jezelf in één of meer van onderstaande gebieden? Dan is deze training echt iets voor jou!

 • Je hebt regelmatig het gevoel overbelast te zijn
 • Je vind grenzen stellen en bewaken moeilijk (anderen gaan (steeds) over je grenzen heen)
 • Je merkt dat anderen de baas zijn over jouw tijd/agenda in plaats van jijzelf
 • Je bent je niet echt bewust van jouw grenzen
 • Je huidige grenzen geven problemen in je relatie(s)
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van de ander en vergeet daarbij je eigen welzijn
 • Je wilt wilt meer weten over wat de Bijbel ons leert over grenzen


Wat kun je verwachten van de training?

Centraal staat de vraag wat gezonde grenzen zijn en waarom het belangrijk is deze te bewaken. Want hoe bewaak je jouw grenzen en hoe goed zorg jij voor jezelf als het om grenzen gaat? Dat begint met bewust worden wat jouw grenzen zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook om gezonde relaties te ontwikkelen. Tijdens deze expeditie gaan we op zoek naar wat Gods Woord hierover zegt en word je uitgedaagd om grenzen te bepalen waarbinnen jij mag regeren over jouw leven. Om dat wat we leren dichtbij te brengen, hebben we verschillende (creatieve) interactieve werkvormen.

Tijdens al onze trainingen:

 • Is de bijbel het fundament. Het is geweldig om te ontdekken hoeveel waardevolle principes de bijbel geeft voor ons leven!
 • Wordt het onderwijs gegeven in de groep, maar de verwerking door middel opdrachten doe je zelf. Je volgt tijdens het hele weekend je eigen proces. Er is ruimte om dit te delen met de groep, maar dit hoeft niet.
 • Is er tijd voor ontspanning.
 • Is er tijd om andere deelnemers te leren kennen.
 • Leren we met en van elkaar.
 • Wordt je geprikkeld en uitgedaagd om de eerste stap van een veranderingsproces te zetten.


Ons doel is om de deelnemers te inspireren en uit te dagen meer in Gods kracht te gaan staan en te ontdekken wat Hij in jouw leven wil doen.


Praktische informatie:

 • Deze training wordt gegeven op boerderij 'Eben Haezer' in natuurgebied de Olde Maten tussen Zwartsluis en Staphorst. Deze accommodatie heeft meerdere 2-persoonskamers met eigen douche- en toilet. Daarnaast is er een gezamenlijke woonkamer, keuken en hebben wij de beschikking over een aparte trainingsruimte. 
 • Vanaf 15.00 uur ben je welkom. Het programma begint om 15.30 uur en eindigt op zondagmiddag (uiterlijk rond 15.30 uur).
 • Het weekend is all-in en alle maaltijden worden voor ons klaar gemaakt!
 • Je kunt je individueel aanmelden, maar natuurlijk ook met een vriendin of als groep! (Er zijn ook mogelijkheden om met een besloten groep op te geven. Informeer dan naar de mogelijkheden).
 • Je kunt je nu opgeven via dit aanmeldformulier ( vol=vol!)


Kosten 
Voor deze training gelden nog de 'oude' voorwaarden, dat wil zeggen dat  wij de deelnemers vrij in wat zij uiteindelijk betalen voor een training. Wij vragen wel minimaal 1 betaling van ten minste de kostprijs. Daarin is de vergoeding voor de trainers niet meegenomen.  Mochten de kosten toch een beperking zijn om deel te nemen aan de training, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

De kostprijs van deze training is ongeveer €320,-. Hierin zitten bijvoorbeeld de kosten voor:

 • Huur van de locatie op basis van 2 pers. kamer (incl. bedlinnen e.d.)
 • Verzorging van de catering (2x diner, 2x ontbijt, 2x lunch, tussendoortjes, koffie, thee, fris).
 • Cursusmateriaal


Ik meld mij aan!


Heb je nog vragen? Laat het ons weten!


Wat oud-deelnemers zeggen....

Training Grenzen: Vrouw, 55 jaar
'Ik heb geleerd dat grenzen stellen een bijbelse opdracht is en hierdoor heb ik de moed gekregen om eindelijk stappen te zetten in iets waar ik al jaren tegenaan liep. En ik kwam erachter dat ik mijn prioriteiten niet goed had. Daarin ben ik nu andere keuzes aan het maken!'

Training Grenzen: vrouw 36 jaar
'Ik kwam er in het weekend achter dat het zeker wel bijbels is om grenzen te stellen. Ik heb door dit weekend moed gekregen om eindelijk stappen te zetten op mijn werk'.

Training Grenzen: J. 58 jaar
'Ik was mij al best bewust van mijn grenzen, maar door het weekend heeft dit een behoorlijke verdiepingsslag gekregen, met name door het bijbels onderwijs'.

Training Grenzen: Vrouw 32 jaar
'Ik wist al langer dat ik iets met mijn grenzen moest gaan doen, maar er zat onderliggende twijfel of dit wel bijbels was. Door het onderwijs zijn er veel kwartjes gevallen en ging ik naar huis met een vol hoofd en goede moed; er is werk aan de winkel in mijn eigen tuin. Ik heb de eerste stappen reeds gezet'.

Training Grenzen: vrouw 43 jaar
'Het was een fijne locatie en mooie afwisseling tussen bijbels- en psychosociaal onderwijs. Met de kennis en inzichten die ik heb opgedaan kan ik verder aan de slag'.

Training Grenzen: Vrouw 58 jaar
' Ik heb ontdekt dat ik mijn plek mag innemen en dat het zelfs mijn verantwoordelijkheid is. Het heeft mij de kracht gegeven daadwerkelijk stappen te nemen om dit te gaan doen!'

Onderstaande een impressie van de accommodatie.

B&B kamer
B&B kamer
1eee6c-ac0-1
Trainingsruimte
Trainingsruimte
IMG_5724
11292128-d0a3-4feb-96a1-1c95af674360
IMG_5734
IMG_5727
IMG_5727
Eetzaal
Eetzaal
ad8311-fixture13
d504a3-fixture2
verwenmomentje :)
verwenmomentje :)
eet- en woonkamer
eet- en woonkamer
Woonkamer
Woonkamer
B&B kamer
B&B kamer
B&B kamer
B&B kamer