Training & Onderwijs vanuit bijbels- en psychosociaal perspectief
 

Herken jij jezelf in één of meer van onderstaande gebieden? Dan is deze training echt iets voor jou!

 • Je hebt regelmatig het gevoel overbelast te zijn
 • Je vind grenzen stellen en bewaken moeilijk (anderen gaan (steeds) over je grenzen heen)
 • Je merkt dat anderen de baas zijn over jouw tijd/agenda in plaats van jijzelf
 • Je bent je niet echt bewust van jouw grenzen
 • Je huidige grenzen geven problemen in je relatie(s)
 • Je voelt je verantwoordelijk voor het welzijn van de ander en vergeet daarbij je eigen welzijn
 • Je wilt wilt meer weten over wat de Bijbel ons leert over grenzen


Centraal staat de vraag wat gezonde grenzen zijn en waarom het belangrijk is deze te bewaken. Want hoe bewaak je jouw grenzen en hoe goed zorg jij voor jezelf als het om grenzen gaat? Dat begint met bewust worden wat jouw grenzen zijn. Dit is niet alleen belangrijk voor jezelf, maar ook om gezonde relaties te ontwikkelen. Tijdens deze expeditie gaan we op zoek naar wat Gods Woord hierover zegt en word je uitgedaagd om grenzen te bepalen waarbinnen jij mag regeren over jouw leven. Om dat wat we leren dichtbij te brengen, hebben we verschillende (creatieve) interactieve werkvormen.


Tijdens al onze trainingen:

 • Is de bijbel het fundament. Het is geweldig om te ontdekken hoeveel waardevolle principes de bijbel geeft voor ons leven!
 • Wordt het onderwijs gegeven in de groep, maar de verwerking door middel opdrachten doe je zelf. Je volgt tijdens het hele weekend je eigen proces. Er is ruimte om dit te delen met de groep, maar dit hoeft niet.
 • Is er persoonlijke aandacht en professionele begeleiding om jou verder te helpen in je persoonlijke proces
 • Is er tijd voor ontspanning.
 • Is er tijd om andere deelnemers te leren kennen.
 • Leren we met en van elkaar.
 • Wordt je geprikkeld en uitgedaagd om de eerste stap van een veranderingsproces te zetten.


Ons doel is om de deelnemers te inspireren en uit te dagen meer in Gods kracht te gaan staan en te ontdekken wat Hij in jouw leven wil doen.


Praktische informatie:


Arrangement en kosten:

Deze training kost €499,- (excl. toeristenbelasting) inclusief:

 • 2x overnachting in een 1 persoons hotelkamer 
 • 2x 3- gangen keuezediner (excl. eventuele drankjes)
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x lunch
 • Koffie, thee en water gedurende de training
 • Cursusmateriaal
 • Gebruik hotelzwembad


Accommodatie:

De training word gegeven in het  sfeervolle hotel 'Hof van Gelre' in Lochem.
Sfeerimpressie van de accommodatie:

Hof van Gelre
Hof van Gelre
Lodge
Lodge
1-perskamer
1-perskamer
Restaurant
Restaurant
Terras
Terras
Bar
Bar
Terras3
Terras3
Zwembad
Zwembad
Trainingsruimte
TrainingsruimteBekijk hier onze betalings- en annuleringsvoorwaarden.
De training gaat door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 10 deelnemers). Uiterlijk 1 maand van tevoren hoor je definitief of de training door gaat. 

VOL = VOL (We werken met kleine groepen (max. 14 deelnemers), zodat er ruimte is voor persoonlijke aandacht en begeleiding!)

Ik meld mij aan!


Wat oud-deelnemers zeggen...

Jessy, 26 jaar: 'Expeditie grenzen was zo waardevol! De lessen vanuit de bijbel en vanuit psychosociaal perspectief vullen elkaar erg goed aan en bekrachtigen elkaar. Het hele weekend voelde ik me gezien, gewaardeerd en opgebouwd door de lessen, opdrachten en 1 op 1 gesprekken. Ook werden we helemaal verwend met lekker eten, drinken en zelfs een voetmassage! Het weekend heeft mij veel helderheid gegeven over het zetten van gezonde grenzen en hoe dit er in mijn leven uit kan zien. Ik raad het zeker aan om de expeditie aan te gaan!'

Geeske:  'We waren dit weekend samen met een groep vrouwen wat zo vertrouwd aanvoelde, dat ik dit  als heel veilig heb ervaren. Het was een leerzaam weekend hierdoor veel bijgeleerd over mijzelf'.

Daniëlle, 29 jaar: 'Het tweede weekend waaraan ik heb deelgenomen, de eerste smaakte naar meer! Wederom een goed verzorgd programma van echte deskundigen met veel afwisseling tussen theorie en praktijk en ruimte voor ontspanning en creativiteit in een warme groep. Aan de hand van casussen hebben we het thema 'grenzen' heel concreet gemaakt waardoor ik nu de vertaalslag kan maken naar mijn dagelijkse leven om mijn patronen te signaleren, prioriteiten duidelijker te hebben en dit uit te dragen'.

Vrouw 59 jaar: 'Bedankt voor het geweldige weekend! Jullie zijn een superduo. Zoveel geleerd! Bedankt voor: openheid, gezelligheid, gesprekken, geborgenheid, bubbel, lachen, sfeer, genieten, rust, lekker eten, liefde, enz...'

Vrouw, 55 jaar: 'Ik heb geleerd dat grenzen stellen een bijbelse opdracht is en hierdoor heb ik de moed gekregen om eindelijk stappen te zetten in iets waar ik al jaren tegenaan liep. En ik kwam erachter dat ik mijn prioriteiten niet goed had. Daarin ben ik nu andere keuzes aan het maken!'

Vrouw 36 jaar: 'Ik kwam er in het weekend achter dat het zeker wel bijbels is om grenzen te stellen. Ik heb door dit weekend moed gekregen om eindelijk stappen te zetten op mijn werk'.

J. 58 jaar: 'Ik was mij al best bewust van mijn grenzen, maar door het weekend heeft dit een behoorlijke verdiepingsslag gekregen, met name door het bijbels onderwijs'.

Vrouw 32 jaar: 'Ik wist al langer dat ik iets met mijn grenzen moest gaan doen, maar er zat onderliggende twijfel of dit wel bijbels was. Door het onderwijs zijn er veel kwartjes gevallen en ging ik naar huis met een vol hoofd en goede moed; er is werk aan de winkel in mijn eigen tuin. Ik heb de eerste stappen reeds gezet'.

Vrouw 43 jaar: 'Het was een fijne locatie en mooie afwisseling tussen bijbels- en psychosociaal onderwijs. Met de kennis en inzichten die ik heb opgedaan kan ik verder aan de slag'.

Vrouw 58 jaar: 'Ik heb ontdekt dat ik mijn plek mag innemen en dat het zelfs mijn verantwoordelijkheid is. Het heeft mij de kracht gegeven daadwerkelijk stappen te nemen om dit te gaan doen!'


Impressie van de afgelopen weekenden (op locatie Eben Haëzer)

Trainingsruimte
Trainingsruimte
IMG_5724
11292128-d0a3-4feb-96a1-1c95af674360
IMG_5734
IMG_5727
IMG_5727
Eetzaal
Eetzaal
eet- en woonkamer
eet- en woonkamer
Woonkamer
Woonkamer
IMG_5699

E-mailen
Bellen
Instagram