Your journey of life!
 

Expeditie 'Identiteit' in Christus

3 - 5 Februari 2023  Trainings- en onderwijs weekend met als thema 'Identiteit'. 

Vrijdag 15.00 uur tot zondag uiterlijk 15.30 uur. Locatie: Buitengoed Fredeshiem, de Bult (achter Steenwijk ov).


Is deze training iets voor jou?

Herken jij jezelf in één of meer van onderstaande gebieden? Dan is deze training echt iets voor jou!

 • Je vind het lastig om te aanvaarden dat je kostbaar en geliefd bent, dat je mag zijn zoals je bent
 • Je hebt de neiging jezelf niet bijzonder te vinden, jezelf weg te cijferen of 'onzichtbaar' te maken
 • Je weet niet goed (meer) wat jouw behoeften, verlangens en dromen zijn
 • Je verlangt ernaar te ontdekken hoe God naar jou kijkt en van daaruit te leven
 • Je merkt dat er barrières zijn om voluit en met kracht te leven vanuit de identiteit die je in Christus hebt
 • Je wilt meer weten over wat 'Identiteit in Christus' betekent vanuit de bijbel


Wat kun je verwachten van de training?

Er is je vast wel eens gevraagd jezelf voor te stellen in een nieuwe groep of aan nieuwe mensen. Wat vertel je dan? Grote kans dat je vertelt wat je doet. Wat voor baan je hebt, of je wel of geen partner hebt, waar je woont, wat je hobby’s zijn…maar wat zegt dat over jou, over wie jij bent?  Wat is jouw identiteit? En waar baseer je die op? 

Op grond van de bijbel kun je zeggen dat je gemaakt bent naar het beeld van God en dat je een kind van God de Vader bent, kostbaar en geliefd! Wat betekent dit voor jouw leven? Kun jij dit aanvaarden en vanuit dié identiteit leven? 

God heeft ons uniek gemaakt, omdat Hij een uniek plan heeft met ons leven. Wij geloven dat Hij in potentie alles in ons gelegd heeft wat wij nodig hebben om te kunnen wandelen in dat plan. Maar door het leven in een gebroken wereld kunnen dingen bedekt en beschadigd zijn geraakt (gaven, talenten, verlangens, gevoelens…) en zijn we soms richting of zelfs iets van onszelf kwijt geraakt. Wie ben ik nou eigenlijk, wat is mijn taak, mijn roeping? Waarin ligt mijn identiteit? Hoe geef ik richting aan mijn leven? Dat mag jij ontdekken in deze expeditie. Een expeditie kan soms een uitdaging zijn, dat is ook het kenmerk van een expeditie. Maar samen met Hem mag je hindernissen overwinnen, nieuwe dingen ontdekken en groeien in wie Hij zegt wie jij bent!

Het weekend bestaat uit een combinatie van bijbelonderwijs en psychosociaal onderwijs. Deze combinatie maakt het onderwijs praktisch en direct toepasbaar in jouw leven. Na het leggen van een degelijke basis ga je hiermee aan de slag d.m.v. (creatieve) opdrachten die jou meer inzicht geven in jouw situatie/leven.


Tijdens al onze trainingen:

 • Is de bijbel het fundament. Het is geweldig om te ontdekken hoeveel waardevolle principes de bijbel geeft voor ons leven!
 • Wordt het onderwijs gegeven in de groep, maar de verwerking door middel opdrachten doe je zelf. Je volgt tijdens het hele weekend je eigen proces. Er is ruimte om dit te delen met de groep, maar dit hoeft niet.
 • Is er tijd voor ontspanning.
 • Is er tijd om andere deelnemers te leren kennen.
 • Leren we met en van elkaar.
 • Wordt je gecoacht, geprikkeld en uitgedaagd om de eerste stap van een veranderingsproces te zetten.


Ons doel is om de deelnemers te inspireren en uit te dagen meer in Gods kracht te gaan staan en te ontdekken wat Hij in jouw leven wil doen.


Praktische informatie:

 • Deze training wordt gegeven op Buitengoed Fredeshiem, de Bult (achter Steenwijk ov). Dit is een heerlijke rustgevende locatie, midden in de bossen! 
 • Elke deelnemer heeft een eigen kamer. Onze ervaring is dat het erg prettig is je even alleen terug te kunnen trekken.
 • Vanaf 15.00 uur kun je je inchecken op je hotelkamer (1-persoonskamer). 
 • Het programma begint vrijdag om 15.30 uur en eindigt op zondagmiddag (uiterlijk rond 15.30 uur).
 • Het weekend is compleet verzorgd met 2x een ontbijtbuffet, 2x lunch, 2x 3-gangen diner en koffie en thee tijdens de training!
 • Buiten de training om kun je genieten van een heerlijke wandeling op de vele wandelpaden van het landgoed, lekker ontspannen op een van de zitjes buiten of binnen in het hotel, of genieten van een lekker drankje in het restaurant. 
 • Je kunt je individueel aanmelden, maar natuurlijk ook met een vriendin of als groep! (Er zijn ook mogelijkheden om met een besloten groep op te geven, informeer dan naar de mogelijkheden!).
 • Je kunt je opgeven voor de training via het aanmeldformulier ( vol=vol!)Kosten

Deze training kost €385,- . Dit is inclusief:

 • 1 persoons hotelkamer 
 • 2x 3- gangen diner (excl. eventuele drankjes)
 • 2x ontbijtbuffet 
 • 2x lunch
 • Koffie en thee gedurende de training
 • Cursusmateriaal
 • Toeristenbelasting


Bekijk hier onze betalings- en annuleringsvoorwaarden.
De training gaat door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8 deelnemers). Uiterlijk 1 maand van tevoren hoor je definitief of de training door gaat. 


Wij proberen de kosten van de training zo laag mogelijk te houden, zodat deze training voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Mochten de financiën toch een beperking zijn om deel te nemen aan de training, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Ik meld mij aan!


Wat deelnemers zeggen...

Training Identiteit, vrouw 28 jaar
Wat was dit van begin tot eind een heerlijk weekend. Ik ging het weekend in met de instelling om mezelf weer te ontdekken nu ik jonge moeder ben en mijn verwachtingen zijn meer dan overtroffen. De authentieke locatie (Eben Haëzer) zorgde voor een ontspannen sfeer en de catering was van top tot teen verzorgd. Daarnaast zat er een mooie opbouw in het  programma. De afwisseling tussen bijbelstudie, persoonlijke interactie, praktische oefeningen en ontspanning was heel prettig. De inzichten die ik tijdens het weekend over mezelf heb verkregen, hebben nu al zoveel impact op mijn dagelijkse leven. Ik zou het iedere vrouw aanraden om deze expeditie aan te gaan, want naast dat je heerlijk wordt verwend, word je echt goed begeleid door Marian en Esther om je denken te vernieuwen.

Training Identiteit: Geja
'Het weekend was: inspirerend, enerverend, en waardevol. De dames zijn erg goed op elkaar ingespeeld waardoor de balans van woord en de toepassing hiervan in prima balans is. Ook werd de inwendige mens goed verzorgt. Je moet dit zelf een keer meemaken om het te kunnen beamen.'

Training Identiteit: Cornelia
Heel erg waardevol, lekker studies luisteren, gericht zijn op God. Daar is nu tijd voor, in het dagelijks leven heb je vaak de sleur van de dag. Aansluitend met waar ik mee bezig ben. Even Cornelia zijn.

Training Identiteit: vrouw 57 jaar
'Ik heb het weekend als heerlijk ontspannend, enerverend en verlichtend ervaren! Er is iets heel dieps geraakt en vrijgezet'.

Training Identiteit: vrouw 40 jaar
Het is een mooie bijdrage aan mijn proces geweest!


Hieronder een impressie van de locatie Eben Haezer: 

c997729b-eb33-408d-87f8-7326da239f11 2
IMG_6199
b5289277-4b2b-4aaa-a7bb-8800db033263
IMG_6192
IMG_6193
IMG_6214


Hieronder een impressie van voorgaande weekenden locatie Landgoed Borghuijs in Losser.

7eef144c-dbf5-44e3-afea-844a5e78c661
IMG_3580_2
IMG_3583_2
IMG_4554
IMG_4551
IMG_4552-2
IMG_5297