Your journey of life!
 

Expeditie 'Leven vanuit Zijn rust'  

12 - 14 mei 2023 Trainings- en onderwijs weekend met als thema 'Leven vanuit Zijn rust'.

Vrijdag 15.00 uur tot zondag uiterlijk 15.30 uur. Locatie: Buitengoed Fredeshiem, de Bult (achter Steenwijk ov).


'Leven vanuit Zijn rust'

Rust... wat kunnen we daar naar verlangen! Leven vanuit de rust, klinkt dat niet heerlijk?! Maar wat is dat dan, 'leven vanuit de rust' en meer nog; 'leven vanuit ZIJN rust?' 

Veel mensen associëren 'rust' met vakantie of vrij zijn van het werk, lekker aan het strand luieren en tijd voor jezelf! Toch zien we onszelf niet 24/7 luieren aan het strand, het leven is immers méér dan dat. We zijn niet gemaakt om alleen maar te 'luieren', maar we zijn ook niet gemaakt om altijd maar bezig te zijn en van rustmoment naar rustmoment te hollen. Hoe vind je hierin balans? 'Leven vanuit de rust' is niet zozeer alleen maar een momentopname, maar meer een 'manier van leven' voor elke dag.

Rust zou je ook kunnen omschrijven als 'de afwezigheid van onrust'. Onrust is een onprettig gevoel waar we allemaal wel eens mee te maken hebben; onze gedachten zijn onrustig of we voelen ons overweldigd of opgejaagd door wat er op ons af komt aan zorgen of taken. Hierdoor kunnen we uit balans raken, we raken afgeleid van wat we zouden moeten doen, we doen niet wat we ten diepste zouden wíllen doen en het kost enorm veel energie.

Tijdens de Expeditie 'Leven vanuit Zijn rust', zoomen we in op wat de Bijbel zegt over 'rust'. We gaan kijken naar de dieperliggende oorzaken van onrust en de route die de Bijbel laat zien om tot een 'leven vanuit Zijn rust' te komen. Wat kunnen we bijvoorbeeld leren van Jezus, die dagelijks overspoeld werd met mensen die een beroep om Hem deden, terwijl Hij een belangrijke taak te vervullen had en daarnaast ook nog te maken had met vijandigheid en strijd? Hoe kon Hij 'leven vanuit de rust van Zijn Vader' temidden van alles wat er op Hem af kwam? Wat was Zijn geheim waardoor Hij Zijn missie in vrede kon volbrengen? 

Deze expeditie bestaat uit een combinatie van bijbelonderwijs en psychosociaal onderwijs. Deze combinatie maakt het onderwijs praktisch en direct toepasbaar in jouw leven. Na het leggen van een degelijke basis ga je hiermee aan de slag d.m.v. (creatieve) opdrachten die jou meer inzicht geven in jouw situatie/leven. Je gaat zelf aan de slag om te ontdekken wat jouw valkuilen of triggers zijn die jou hinderen om te leven vanuit Zijn rust en je krijgt praktische handvatten die jou hierin kunnen helpen. 


Tijdens al onze trainingen:

 • Is de bijbel het fundament. Het is geweldig om te ontdekken hoeveel waardevolle principes de bijbel geeft voor ons leven!
 • Wordt het onderwijs gegeven in de groep, maar de verwerking door middel opdrachten doe je zelf. Je volgt tijdens het hele weekend je eigen proces. Er is ruimte om dit te delen met de groep, maar dit hoeft niet.
 • Is er tijd voor ontspanning.
 • Is er tijd om andere deelnemers te leren kennen.
 • Leren we met en van elkaar.
 • Wordt je gecoacht, geprikkeld en uitgedaagd om de eerste stap van een veranderingsproces te zetten.


Ons doel is om de deelnemers te inspireren en uit te dagen meer in Gods kracht te gaan staan en te ontdekken wat Hij in jouw leven wil doen.


Praktische informatie:

 • Deze training wordt gegeven op Buitengoed Fredeshiem, de Bult (achter Steenwijk ov). Dit is een heerlijke rustgevende locatie, midden in de bossen!
 • Elke deelnemer heeft een eigen kamer. Onze ervaring is dat het erg prettig is je even alleen terug te kunnen trekken.
 • Vanaf 15.00 uur kun je je inchecken op je hotelkamer
 • Het programma begint vrijdag om 15.30 uur en eindigt op zondagmiddag (uiterlijk rond 15.30 uur).
 • Het weekend is compleet verzorgd met 2x een ontbijtbuffet, 2x lunch, 2x 3-gangen diner en koffie en thee tijdens de training!
 • Buiten de training om kun je genieten van een heerlijke wandeling op de vele wandelpaden van het landgoed, lekker ontspannen op een van de zitjes buiten of binnen in het hotel, of genieten van een lekker drankje in het restaurant.
 • Je kunt je individueel aanmelden, maar natuurlijk ook met een vriend(in), je partner of als groep (je volgt tijdens het weekend wel je eigen proces). Er zijn ook mogelijkheden om met een besloten groep op te geven, informeer dan naar de mogelijkheden!. 
 • Je kunt je nu opgeven voor de training via onderstaand aanmeldformulier ( vol=vol!)Kosten

Deze training kost €395,- . Dit is inclusief:

 • 1 persoons hotelkamer (2 persoons kamer op aanvraag)
 • 2x 3- gangen diner (excl. eventuele drankjes)
 • 2x ontbijtbuffet
 • 2x lunch
 • Koffie en thee gedurende de training
 • Cursusmateriaal
 • Toeristenbelasting


Bekijk hier onze betalings- en annuleringsvoorwaarden.

De training gaat door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 8 deelnemers). Uiterlijk 1 maand van tevoren hoor je definitief of de training door gaat.

Wij proberen de kosten van de training zo laag mogelijk te houden, zodat deze training voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk is. Mochten de financiën toch een beperking zijn om deel te nemen aan de training, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!


Ik meld mij aan!


Wat oud-deelnemers zeggen...

'Wat een geweldig weekend. Zo zorgvuldig begeleid. Bijbel getrouw, en vol liefde en respect naar ieder toe . Wat een geweldige roeping van deze twee zussen, waarin je de liefde voor onze grote God voelt Een mooie groep, geen idee waar iedereen kerkelijk zit, maar Jezus Christus verbond ons en natuurlijk zijn bloed en lijden en opstanding als verlossing van onze zonden . Gods Shalom over hun werk'. Christaan en Annita Appelo Samen 122 jaar, maar leeftijd was hier niet belangrijk .

Een zeer verrijkend weekend, leerzaam en praktisch toepasbaar in mijn leven! Fijne ontmoetingen in ontspannen sfeer ! Ik kijk hier met veel voldoening op terug en zal het zeker andere mensen aanraden zo’ n weekend apart te zetten voor jou relatie met God de Vader ! Cora Hendrikse, 60 jaar

Dit weekend overtrof mijn verwachtingen, God heeft mij op een bijzondere manier aangeraakt en mij diepe rust gegeven. God gebruikte de trainers als instrumenten om het weekend vorm te geven, de bijbelstudies en het psychosociaal onderwijs was goed op elkaar afgestemd en voelde compleet. Ook was er voldoende ruimte om te ontspannen.(Janine, 31 jaar)